polaris team

Rólunk

„Minden nép annyit ér, amennyi értéket magából ki tud termelni.
S addig él, amíg életét a saját erejével tudja táplálni”
(Márton Áron)

A világ méreteiben és komplexitásában egyaránt végtelen és lenyűgöző, és mi is felbecsülhetetlenül értékes lények vagyunk, tökéletesen elhelyezve benne.

Mennyire vagyunk mi ennek tudatában? Mennyire tudjuk kiaknázni mindazt, amink van, mennyi értéket termelünk ki magunkból?

Az, ahogyan ma élünk, az a korábbi döntéseinknek a következménye. Ha ettől többre vagy jobbra vágyunk, akkor elsősorban magunkon, a gondolkodásunkon és a hozzáállásunkon kell változtatnunk.

A jövőkép, amit a Polaris-nál megálmodtunk, az egy olyan Székelyföldről szól, ahol céltudatos és felelősségteljes emberek építenek hatékony és együttműködő szervezeteket, Gyergyószentmiklós pedig a térség egyik elismert turisztikai és tudásközpontja. Ebben a vízióban a Polaris egy vezetőképző és szervezetfejlesztő központ, úttörő helyi vállalkozás mely preferált munkáltató és preferált szolgáltató, az együttműködés katalizátora.

``Vízió cselekedet nélkül álom; cselekedet vízió nélkül rémálom``
(japán közmondás)

A vízió az a vonzó jövőkép, ami fele tartunk. Hogy elérjük-e valaha, azt nem tudhatjuk, mert rajtunk túlmutat, de ugyanakkor egy olyan cél, ami iránt elköteleződünk, amiért mindent megteszünk.

Mit is teszünk mi a Polaris-nál azért, hogy víziónk több legyen, mint álom?

Szerepünk és küldetésünk a személyes fejlődés és a szervezetfejlesztés támogatása, irány és példamutatás; követhető példát mutatunk és támogatást nyújtunk kereső és fejlődni vágyó egyéneknek és szervezeteknek.

Ezt a szerepet akkor tudjuk hitelesen betölteni, ha mi egyénileg és szervezetileg egyaránt elköteleződünk a tanulás és a fejlődés iránt, ezért céltudatosan tanulunk, kiválóságra és eredményességre törekszünk.

Legfontosabb feladatunk, hogy a legtöbbet hozzuk ki mindabból, amink van, elsősorban önmagunkból. A Jól Teljesítő Szervezetek (Ken Blanchard – Vezetés magasabb szinten) ezt teszik; ezért, rugalmasságuknak, gyorsaságuknak és érzékeny rendszereiknek köszönhetően nem csak egy adott időben sikeresek és elismertek, hanem ezt várhatóan hosszú távon is tudják tartani.

Nem lehet elvárás azonban egy szervezettől sem, hogy az alapításától kezdve hibátlanul működjön és egyből 5 csillagos szolgáltatást nyújtson. A JTSz annyit jelent, hogy a tripla cél (preferált szolgáltató, preferált munkáltató és preferált befektetés) érdekében folyamatosan fektetnek a csapat és a támogató rendszerek kiépítésébe és fejlesztésébe, aminek köszönhetően a teljesítmény stabil, egyenletes és folyamatosan fejlődő. Ezt várjuk magunktól és ebben szeretnénk úttörők lenni Székelyföldön.

Az élet szép. Az élet egy ajándék, amelyet bizonyos céllal kaptunk. Mert ha csupán az anyag véletlenszerű kombinációjának eredménye lenne, ami az alkalmazkodás és a túlélés törvényeire épül és önmagáért van, akkor mi értelme lenne jónak lenni, önzetlenül élni és a közösséget építeni?

Hisszük, hogy van értelmes élet és személyre-szabott elhívás; hisszük, hogy kötelességünk mindig a legjobbat nyújtani, egymás javát szolgálni, hasznosak lenni.

Az együttműködésben lehetőséget látunk, a közösségben pedig erőt.