polaris team
  |  Rólunk

Rólunk.

„Minden nép annyit ér, amennyi értéket magából ki tud termelni.
S addig él, amíg életét a saját erejével tudja táplálni”
(Márton Áron)

A világ méreteiben és komplexitásában egyaránt végtelen és lenyűgöző, és mi is felbecsülhetetlenül értékes lények vagyunk, tökéletesen elhelyezve benne. Mennyire vagyunk mi ennek tudatában? Mennyire tudjuk kiaknázni mindazt, amink van, mennyi értéket termelünk ki magunkból?

Az, ahogyan ma élünk, az a korábbi döntéseinknek a következménye. Ha ettől többre vagy jobbra vágyunk, akkor elsősorban magunkon, a gondolkodásunkon és a hozzáállásunkon kell változtatnunk.

Jövőképünk egy olyan Székelyföldről szól, ahol céltudatos és felelősségteljes emberek építenek hatékony és együttműködő szervezeteket, Gyergyószentmiklós a térség egyik elismert turisztikai és tudásközpontja, a Polaris pedig egy oktatási és szervezetfejlesztő központ, úttörő helyi vállalkozás, az együttműködés katalizátora.

``Vízió cselekedet nélkül álom; cselekedet vízió nélkül rémálom``
(japán közmondás)

Küldetésünk a személyes fejlődés és a szervezetfejlesztés támogatása, irány és példamutatás; követhető példát mutatunk és támogatást nyújtunk kereső és fejlődni vágyó egyéneknek és szervezeteknek.

Ezt a szerepet akkor tudjuk hitelesen betölteni, ha egyénileg és szervezetileg egyaránt elköteleződünk a tanulás és a fejlődés iránt, ezért céltudatosan tanulunk, kiválóságra és eredményességre törekszünk. Legfontosabb feladatunk, hogy a legtöbbet hozzuk ki mindabból, amink van, elsősorban önmagunkból. A Jól Teljesítő Szervezetek ezt teszik, így rugalmasságuknak, gyorsaságuknak és érzékeny rendszereiknek köszönhetően nem csak egy adott időben sikeresek és elismertek, hanem ezt várhatóan hosszú távon is tudják tartani.

A JTSz annyit jelent, hogy a tripla cél (preferált szolgáltató, preferált munkáltató és preferált befektetés) érdekében folyamatosan fektetnek a csapat és a támogató rendszerek kiépítésébe és fejlesztésébe, aminek köszönhetően a teljesítmény stabil, egyenletes és folyamatosan fejlődő. Ezt várjuk magunktól és ebben szeretnénk úttörők lenni Székelyföldön.

Az élet szép, és hisszük, hogy egy olyan ajándék, amelyet bizonyos céllal kaptunk. Hisszük, hogy van értelmes élet és személyre-szabott elhívás; hisszük, hogy kötelességünk folyamatosan fejlődni és a legjobbunkkal egymás javát szolgálni, mert ha eleget segítünk másoknak, hogy sikeresek legyenek, csak akkor lehetünk mi is sikeresek.

Az együttműködésben lehetőséget látunk, a közösségben pedig erőt.